Vårt Team

Wilhelm Hast

wilhelm.hast@hastutveckling.se  Mobil: 0706-66 52 96 

Har arbetat med utbildning och coaching inom ledarskap, kommunikation och personlig effektivitet sedan 1988 och genomfört seminarier och utbildningar för i genomsnitt över 1000 deltagare årligen.
Wilhelm har en fil kand i Livsåskådningsvetenskap och en utvecklad passion för människors utveckling.

Han har erfarenhet bland annat som försäljningschef, affärsområdeschef och idrottscoach. 


Monica Jaxelius

monica.jaxelius@hastutveckling.se  Mobil:  0707-47 40 10

I yrkesrollen som konsult, föreläsare och utbildare har Monica under mer än 25 år kompetensutvecklat landets stora internationella företag samt lokala mindre verksamheter, vilket resulterat i en bred förståelse för kundernas behov av kommunikation/presentation, hantering av stress, prestation och målfokus  samt uppgradering av individens personliga självledarskap.

Monica har bott utomlands i 6 år och det hon brinner för kan bäst uttryckas på engelska: Empowering people, Making a difference, Creating extraordinary results.
Hon har en bakgrund som marknadsekonom med specialistkompetens inom personligt ledarskap och kommunikation.


Ann-Christin Gavén

ann-christin.gaven@hastutveckling.se  Mobil:  0702-63 24 04

Ann-Christin’s fokus, som coach och utbildare, är på att höja prestation, samarbetsförmåga och välmående hos individer och grupper. Hon brinner också för frågan om balans mellan karriär och privatliv, och att coacha chefer och medarbetare som har det extra svårt eller har hamnat i konflikt med andra.

Hon har en mastersexamen (M.phil) i psykologi från Universitetet i Oslo och en bachelorexamen (B.A.) i social och organisationspsykologi från Boston University/Vrije Universiteit i Belgien, samt gedigen erfarenhet från internationella organisationer och nätverk.

Med en bakgrund också från teater och dans, med lång erfarenhet från ”scen”, jobbar hon även med att träna individer i konsten att tala inför grupp, presentationsteknik och icke-verbal kommunikation.


Johanna Ärlemalm

info@hastutveckling.se  Mobil:  0725-26 11 33

Johannas fokus ligger på ledarskap och personlig utveckling, samt hur både individer och organisationer kan både må och prestera som bäst. Med en spetskompetens från neurovetenskap (hur hjärnan fungerar) skapar hon en lättbegriplig och vetenskapligt relevant grund för att förstå oss själva och varandras beteenden.

Som utbildad ekonom, och med flera år på nacken inom bank- och finansvärlden i Sverige och på Irland, har hon nu vänt fokus bort från siffrorna och mot människan, motivation, och hur vi som ledare (och individ) kan fatta bättre, mer medvetna, beslut…och hur vi kan leva vårt bästa liv!


Krister Strömberg

info@hastutveckling.se Mobil: 0725-77 81 18

Krister har arbetat som pilot i Flygvapnet och ansvarade för att ta fram den specialistutbildning i Human Factors – som alla besättningar inom Flygvapnet sedan 2008 genomgår – Crew Resource Management (CRM). Vi är stolta över att erbjuda våra kunder en konsult med mångårig erfarenhet från Försvarsmakten av att utbilda och arbeta med gruppdynamik (UGL), ledarskap och kommunikation – även i riktigt kritiska situationer.

Krister är en klok och ödmjuk person vars devis är: ”Det är väl inte pinsamt att erkänna att man haft fel. Det betyder ju bara att man blivit klokare än förut!”


Marie Forssell

marie.forssell@hastutveckling.se  Mobil:  0708-19 99 81

Har som egen företagare i 14 år drivit en friskvårdsanläggning med ca 30 anställda. Marie har även tio års erfarenhet av resebranschen i roller som informationsansvarig, affärsresesäljare och utbildare och har bott 9 år i USA. Har arbetat som anställd i HAST Utveckling 2012-2014 och är numera associerad konsult. Marie leder utbildningar och seminarier i personlig effektivitet, kommunikation och ledarskap. Arbetar i coachuppdrag med medarbetare och chefer.

En hjärtefråga är människors välmående, mentalt och fysiskt, med hälsa som en naturlig del i vardagen.


KE 2015 sv v 150 pixelKristina Ekenberg

info@hastutveckling.se  Mobil:  0703-42 28 52

Med sin arbetslivserfarenhet inom kemisk industri – bl a som HR Partner, utbildningsansvarig och HSE/Manufacturing Excellence Manager är Kristina något av en expert på gränssnittet människa – produktion. Hon har gedigen erfarenhet av att skapa resultat med Lean Six Sigma, och vet att det är förändringsledarskapet som är nyckeln.

Kristina stödjer organisationer med rådgivning, coaching och utbildning i samtliga faser av stora förändringsprojekt. Hon har en passion för förändringsledning, värdeskapande ledarskap och systematiskt arbete med psykosocial arbetsmiljö.

Kristina är civilingenjör i kemi med specialisering inom Arbets- och organisationspsykologi.


Jeanette Alfredsson

Mobil: 0705-09 09 12

Beteendevetare med fast förankring i affären, som i sin ledargärning varit framgångsrik tack vare humor, närhet och omsorg om verksamhetens alla komponenter. Jeanette har erfarenhet av chefskap och ledarskap över nations-, kulturs- och språkgränser, i en global konsultorganisation i omvälvande förändring och nydaning. Hennes största bidrag både som ledare och konsult är förmågan att snabbt växla mellan det korta, här-och-nu-perspektivet och det övergripande med fokus på det verksamhets gemensamma målet.

I tillägg till en gedigen erfarenhet från läkemedelsindustrin, både som anställd och som leverantör, har Jeanette genom sina uppdrag en bred kompetens av vitt skilda branscher, alltifrån nystartade IT-företag i stark tillväxt, till industri som varit etablerad i generationer samt även offentliga sektorn.


Martin Westerling

martin@hastutveckling.se  Mobil:  0707-81 97 07

Martin har en gedigen erfarenhet av tjänsteförsäljning, kundvård och kompetensutveckling.  Ett av hans expertisområden är att matcha kundens behov med rätt utbildning eller utvecklingsinsats.

Han brinner för att ha meningsfulla djupa samtal som gör skillnad och är utbildad Diplomerad Coach enligt ICF.  Han jobbar både med coachning och kundkontakter i sin nuvarande roll.Josefin Haraldsson

info@hastutveckling.se

Josefin är i grunden civilingenjör i maskinteknik och har många års erfarenhet av produktionsutveckling, förbättringsarbete enligt lean-filosofin, utbildning och verksamhetsutveckling inom tillverkningsindustrin.

Josefin är diplomerad coach och certifierad handledare i sorgbearbetning och brinner för att hjälpa ledare bli mer genuina – tryggare i sig själva helt enkelt. Hennes övertygelse är att om vi kan omfamna och acceptera alla sidor hos oss själva, inklusive vår historia, då blir vi våra bästa jag som mår som bäst och fungerar som bäst.


Gunnar Söderberg

info@hastutveckling.se

Gunnar är en uppskattad föreläsare som med en bakgrund i att hjälpt chefer och grupper att utvecklas och lyfta, numera jobbar heltid med att få organisationer och människor att växa.

Akademiskt är Gunnar kommunikatör, men har sedan kommit att jobba som chef, med karriärrådgivning, arbetsrätt, grupputveckling och att få människor att växa.

Gunnar drivs av mötet med människor och tror att man utvecklas genom dialog och att våga träna på det man vill förbättra, något som han utvecklar i sin bok ”Trevligare Människa” som handlar om det personliga varumärket.Patrik Prahl

info@hastutveckling.se

Patrik har en lång erfarenhet av att leda grupper inom olika verksamheter, genom förändring, förbättringsarbete och utveckling. Patriks fokus är att ta vara på gruppers styrkor och genom tydligt ledarskap och organisation få grupper att prestera som bäst, över tid. Han har, efter bl. a sin långa poliskarriär och andra erfarenheter, en stor förmåga att hantera konflikter och förebygga dessa inom grupper och organisationer.

Patrik har även i sin karriär lett psykologer och beteendevetare inom en stor organisation med framgång för att stärka medarbetares förmåga till både bemötande och prestation.


Fiona Jacob

fiona@hastutveckling.se Mobil:  +46 (0) 725 26 11 33

Fiona has worked as an Executive Coach and Mentor for leaders and managers in the Business, Healthcare and Charities sector, as well as providing Professional Coaching Supervision since 2010. Prior to joining Hast in 2018, Fiona was a Director of Nursing for over 20 years, and within her remit she was accountable for large change projects as well as commissioning projects in Healthcare Institutions Internationally. Fiona holds an MBA and a MSc in Coaching and Behaviour Change (distinction) from Henley Business School, UK. She holds a BSc (Hons) Nursing, a Post Graduate Diploma in Healthcare management (RCSI) and is a Certified Master Transformative Coach and Certified Legal Mediator.Camilla Rova

info@hastutveckling.se

Camilla har lång erfarenhet av att utbilda, coacha och inspirera människor till nytänkande beteendeförändringar och personlig utveckling. Hon drivs av att göra skillnad för människan, teamet, ledarskapet och organisationen. Hennes styrka är att möta människor där de är och att förmedla användbar kunskap som skapar värde i vardagen och syftar till att utveckla ledarskap, samarbete, prestation och hälsa både för individen och socialt i teamet.Annika Thimberg

info@hastutveckling.se

Annika brinner för att få organisationer att förstå vikten av att arbeta förebyggande med social och organisatorisk arbetsmiljö och att kunna förena både ”hårda och mjuka” värden för att få en hälsosamt och lönsam verksamhet. Annikas fokus som individutvecklare, professionell coach och utbildare är att skapa kunskap och förståelse för hur vi behöver agera för att skapa ett hållbart arbets-liv, både på arbetsplatsen men också i livet som helhet. Hon har 20 års erfarenhet från medicintekniska branschen som marknadsförare från både stora globala företag och mindre tillväxtföretag. Med sin vidareutbildning inom folkhälsovetenskap, friskvård, stressfysiologi, psykosocial arbetsmiljö, mindfulness och coachning – har hon en bred kompetens och kunskap för att kunna stötta individer och organisationer inom sitt område.