Ledarskap

Ledarskap, utbildning, Change Management

HAST Utveckling har både öppna ledarskapsprogram för individer och skräddarsydda program för organisationer. I de öppna programmen kommer personer från flera olika bolag till utbildningsprogram hos oss. I de skräddarsydda programmen arbetar vi med ledare från samma bolag. Välkommen att fortsätta växa, lära och utvecklas med oss!

HASTs moduler för utveckling av chefer och ledare – skräddarsytt för din organisation

Vi använder vår kunskaps- och erfarenhetsbank för att skapa unika ledarprogram för organisationer. För största möjliga kundvärde blandar vi grundläggande kunskaper med situationsanpassade avsnitt – något som ofta är nödvändigt för företag och organisationer som genomför stora förändringar. Ni kombinerar själva de avsnitt som passar er målgrupp och era utvecklingsbehov ur vårt modulprogram. Läs om våra ledarskapsmoduler 1-10 här!

Personligt Ledarskap – öppet program

Personligt Ledarskap är vårt grundläggande ledarprogram för både medarbetare och chefer som vill få ökad självinsikt och vässa sitt personliga ledarskap. Utbildningen omfattar fem halvdagar under ett halvår och är blandning av lektioner, övningar och hemuppgifter. Nästa kursstart 18 september 2017! Läs mer om programmet här

Medvetet Ledarskap – öppet program

Medvetet Ledarskap är vårt rullande program för dig som – via coachning, grupputveckling, utbildning, etc. – har tidigare erfarenhet av att arbeta med HAST. Vi fokuserar på ledarskap, välbefinnande i en hektisk vardag och coachar varandra i svåra problemställningar – ofta med mirakulösa resultat. Programmet omfattar både heldagsträffar i Göteborg och energigivande telefonkonferenser mellan träffarna. Läs mer här

Konsten att coacha – öppet program

Tar du ofta på dig att lösa andras uppgifter? Berättar du gärna för andra vad och hur de ska göra? Då är detta program något för dig. Framgångsrika chefer och ledare har förmågan att coacha andra till goda resultat. I detta program bygger du under fem heldagsträffar upp din förmåga att hjälpa andra att finna lösningar. Tillsammans med andra motiverade kursdeltagare får du tillämpa och träna på tekniker till dess att du besitter dem själv.
Läs mer här

Ny som chef – utbildning

Du som är ny som chef har fått privilegiet av arbetsgivaren att leda andra. Vi har i årtionden fått privilegiet att utveckla nya chefer i organisationer i många olika branscher.

Feedback – utbildning

Alla vet att det är viktigt, men många drar sig för det här med feedback.  Vi ser ett tydligt samband mellan ledare och organisationer som fungerar väl och mognadsgraden kring just feedback. I vår endagsutbildning arbetar vi både kring motivationen att ge och ta emot feedback och tränar tillsammans. Vi fäster stor vikt vid att deltagarna skall hitta sitt personliga sätt att både uttrycka uppskattning och ge beröm och också vara bekväma med att ge rak återkoppling kring det som inte fungerar.

Att leda förändring – löpande uppdrag

Många organisationer genomför idag stora förändringar i bemanning, organisation, system, utbud, etc. Att leda förändring ställer krav på ledningsstruktur, proaktivitet, kommunikation och uthållighet. Våra konsulter har erfarenhet både av att leda förändring och att lotsa ledare och organisationer genom förändring. Vi vet att behovet av stöd i förändringsledning inte är en quick fix och arbetar hellre med längre löpande uppdrag i samarbete med er för största värde.